Nieuws

Nieuwtjes & vraagstellingen

Diverse Activiteiten, 25 September

Op zaterdag 25 september kunnen wij helaas wederom geen buurt BBQ organiseren door aanhoudende maatregelen rondom Covid19. Nu zal dit kortstondig veranderen, maar is het tijdsbestek te kort om iets goeds van de grond te krijgen hiervoor. Desondanks organiseren we de volgende activiteiten op deze dag:

Op 25 september vanaf 12.00uur worden er 3 activiteiten georganiseerd:

1. Er zal een springkussen staan in het speeltuintje van de speeldonk. Dit springkussen is vrij toegankelijk voor alle kinderen in de woonwijk. Dit kunnen wij mede financieren dankzij de gewonnen prijs van de afvalbingo van vorig jaar. Ranja en wat lekkers wordt voor gezorgd dankzij de PLUS Erwin Kenter.

2. Er zal een partytent staan met beamer waarin de kinderen Mariokart kunnen spelen tegen elkaar van 12 tot 15.00uur en wellicht wat lekkers winnen. Ook dit is vrij toegankelijk voor alle kinderen in de woonwijk. Na 15.00uur zullen we een kindvriendelijke film vertonen op dit scherm. Einde van deze activiteit is om 17.00uur.

3. Nog overtollige spullen? Er zal een Garage Sale plaats vinden in de woonwijk vanaf 12.00uur. Eenieder die hieraan mee wil doen kan dan vanaf 12.00uur zijn spulletjes buiten opstellen voor de verkoop etc. We hopen op een goede opkomst, Groeiend Best en Social media is benaderd zodat bewoners van Best deze dag ons weten te vinden.

Alle activiteiten zijn vrij in deelname en duren tot uiterlijk 17.00uur. Er zijn ditmaal geen leeftijden gebonden aan deze activiteiten, dus iedereen kan meedoen. Opgeven is ook niet nodig ditmaal.

Schuimparty 2021

We gaan dit keer een schuimparty organiseren (mocht het weer erg tegenzitten verplaatsen we het naar 11 juli).
Deze kosteloze schuimparty organiseren wij dan ook op 4 juli om 12.30uur.
De party duurt ongeveer 2 uur, of tot de zin er op zit van de kinderen.
De schuimparty is geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar. (kinderen tot 12 jaar mogen in grotere aantallen wel samenkomen conform RIVM regels)
Het schuim is van het type hypoallergeen, wat geen allergische reacties kan veroorzaken. Het is dan ook ook geen giftig of schadelijk schuim.
Gezien het feit dat wij zowel water als elektra beschikbaar moeten hebben, houden we dit gebeuren eenmalig in de tuin van Dijkbeemd 20.
Er is voldoende ruimte aanwezig voor de kinderen, echter gezien de corona maatregelen kunnen er niet ontelbaar veel ouders de achtertuin in.
Nieuwe maatregelen eisen enkel nog de 1,5mtr afstand. Er kunnen in de tuin redelijk wat mensen staan. Controleer vooraf even bij ons of er nog plek is indien je met de kids mee komt om te kijken.
Er zal een snoepje en wat ranja klaar staan.

Aanmelden is verplicht, zodoende wij exact iedereen kunnen bereiken in geval van een besmetting etc.
Aanmelden doe je via het volgende aanmeldingsformulier:
Aanmelden is gesloten.

Let op: wij willen vragen om te controleren of er klachten zijn (Covid19 gerelateerd), voorafgaande dat de kinderen langs komen.

Met vriendelijke groet; Petra, Anton en Bianca.

Paasevent 2021

Dit jaar toch weer (helaas wel conform Covid19 maatregelen) een paas event. Ditmaal voor alle leeftijdsgroepen in onze wijk. Wat gaan we doen?

Op 4 april tussen 10 en 12uur komt ons paaskonijntje weer langs met wat leuks.
Op 4 april tussen 12 en 14uur kunnen de kinderen tot en met 12 jaar meedoen met de Paas speurtocht. Voor de kinderen is er een gratis (gesponsord door de Plus Erwin Kenter) beloning af te halen bij voltooiing van deze speurtocht.
Geef je ook even je adres op zodat de kinderen ook Eieren achter de ramen kunnen zoeken?

Op 5 april tussen 10 en 13uur kunnen de jeugdigen en volwassenen een kleine puzzeltocht voltooien. Voor de jeugdigen is er een gratis (gesponsord door de Plus Erwin Kenter) beloning af te halen bij voltooiing van deze puzzeltocht. Voor de volwassenen is de beloning te verkrijgen met een kleine vergoeding ter plaatse te voldoen bij het ophalen hiervan. Meer informatie in de brief omtrent het evenement.

Opgeven doe je vooraf uiterlijk op 29 maart, indien opgegeven krijg je gepaste informatie middels brief aangereikt op uiterlijk 1 april.

Inschrijving is gesloten.

Met vriendelijke groet; Petra, Anton en Bianca.

Afsluiting 2020 en verwelkoming 2021

Wat een bewogen en bijzonder jaar was 2020. Al met al hebben we ondanks alles toch nog een paar leuke activiteiten kunnen organiseren. De wijk is inmiddels weer een stukje groter geworden en de bestrating nadert zijn voltooiing. Hiernaast zal er ook begonnen worden met beplanting van de wijk waardoor het straatbeeld nog mooier gaat worden. Kortom, ook in 2021 beloofd onze wijk nog mooier te worden als deze al is.
Om er voor te zorgen dat er ook een verbinding blijft tussen de bewoners onderling blijven ook wij actief met diverse activiteiten.
Het zal zeker in het begin nog met maatregelen zijn die noodzakelijk blijven conform de Covid19 richtlijnen, maar er lijkt wat licht in de tunnel te ontstaan zodat er wellicht verder in het jaar weer meer mogelijk gaat zijn. Laten we het hopen.
Wij als Buurt vereniging Steegsche Velden Best wensen iedereen dan ook een goed, gezond en vooral ook gezellig 2021. Laten we er gezamenlijk een fijn jaar van maken met vooral weer leuke activiteiten.

Met vriendelijke groet; Petra, Anton en Bianca.

21-09-2020 Activiteiten 31 Oktober 2020,

Trick or Treat, Halloween 2020

Op 31 Oktober willen wij voor het eerst echt Halloween gaan vieren in onze mooie wijk.
Gezien de populariteit hedendaags bij kinderen, willen we dit dan ook zeker niet voorbij laten gaan.

In de avond (vanaf 18.30uur)
In de avond hebben we dan zodra het lekker donker is, het bekende Trick or Treat.
Hierbij de vraag aan alle bewoners om je er vooraf voor op te geven, indien je hier aan mee wenst te doen. De kinderen gaan dan met een kaart van de wijk (met deelnemende adressen) de deuren af die mee doen in dit gebeuren.
Het is de bedoeling dat de kinderen aanbellen waarbij ze dan een snoepje, koekje (of wat gezonds) uit een mand mogen halen.
Het is natuurlijk nog leuker als we het een beetje aankleden. Dat kan zijn met wat decoratie aan de deur, tot een kort "pad" door bijvoorbeeld de garage of tuin dat wat spannender is. Neem wel in acht dat het voor kinderen tot en met 12 jaar is bedoeld.
Wij willen ook vragen aan de oudere jeugd, om niet in enge kleding te gaan rond rennen. Dit om te voorkomen dat de kleintjes er te bang van worden. De kaart wordt vooraf digitaal verstrekt zodat ieder kind weet waar op welke adressen hij/zij terecht kan.

aanmelding gesloten

Aanvulling ivm Corona maatregelen:
Enkel het trick or treat vind nog doorgang. Dit ivm de maatregelen omtrent het Corona virus.
- We vragen om tijdens Trick or Treat gepaste afstand te houden, en per gezin aan te bellen bij de deelnemende adressen.
- Enkel kinderen die zich aangemeld hebben kunnen de route lopen.
- Bij het aanbieden van het snoep eventueel gebruik maken van een tafeltje etc. om de 1,5mtr te respecteren.

23-09-2020 Activiteit 4 oktober 2020,

Je eigen insectenhotel maken! Wie doet er mee?

Op 4 Oktober (dierendag) gaan we de pallets uit de wijk hergebruiken en er insectenhotels van maken. Een spontane activiteit die is ontstaan naar aanleiding van de opschoonactie.
De activiteit is gratis en geschikt voor alle bewoners uit de wijk, maar in verband met de veiligheid geldt voor kinderen dat ze alleen mogen deelnemen onder begeleiding van een volwassene.

Via subsidie van de gemeente Best kunnen we de materialen aanschaffen om de insectenhotels in elkaar te zetten. Voor de ‘vulling’ van het insectenhotel kan je denken aan boomschors, takjes, dennenappels, bamboestokken, een wat dikkere boomtak met gaten erin geboord etc. Petra zal in het bos het een en ander aan vulling verzamelen, maar eigen inbreng is uiteraard ook toegestaan. Het geheel wordt uiteindelijk met ‘kippengaas’ afgedekt en vastgeniet.

Afhankelijk van het aantal deelnemers, kunnen we de werkzaamheden (zagen, nieten, schuren, vullen, beitsen etc.) opdelen, zodat je niet op elkaar hoeft te wachten en we de 1,5 meter afstand kunnen waarborgen. Er zullen meerdere buffettafels/hangtafels staan waarop alle materialen worden uitgestald.

Voor eventuele personen met een fysieke beperking, zal er een stoeltje gereed staan.
Bij slecht weer, verplaatsen we het geheel tot onder de carport van Dijkbeemd 20. Voor koffie/thee/limonade en een koekje wordt gezorgd.
De gecreëerde insectenhotels die gemaakt worden, mag iedereen zelf mee naar huis nemen en een mooi plekje geven in eigen tuin.


21-09-2020

Activiteiten 31 Oktober 2020,

Op 31 Oktober willen wij voor het eerst echt Halloween gaan vieren in onze mooie wijk.
Gezien de populariteit hedendaags bij kinderen, willen we dit dan ook zeker niet voorbij laten gaan.
Wat wordt er door ons georganiseerd:

1a. Overdag (Aanvang om 12.00uur):
Mario Kart toernooi (leeftijds-categorie 4 tot 8): Hiermee kan er met 4 personen tegelijkertijd geracet worden tegen elkaar. Dit organiseren we in een grote partytent met beamer. De winnaar ontvangt een leuke prijs.
1b. Overdag (Aanvang om 13.30uur):
Mario Kart toernooi (leeftijds-categorie 8 tot 16): Hiermee kan er met 4 personen tegelijkertijd geracet worden tegen elkaar. Dit organiseren we in een grote partytent met beamer. De winnaar ontvangt een leuke prijs.

2a. Overdag (Aanvang om 15.00uur):
Bioscoop voor de kinderen in het speeltuintje op de speeldonk (in een grote partytent met beamer op een scherm)
De eerste film is geschikt voor kinderen tot circa 6 jaar oud.
Langs de "bioscoop" voorzien we dan een bescheiden vuurtje waarbij onder toezicht Marshmallows geroosterd kunnen worden.
Tijdens de film wordt er een drankje en een versnapering verzorgd. Denk aan een kussentje om op te zitten.
2b. Overdag (Aanvang om 16.30uur):
De tweede film is geschikt voor kinderen tussen de 6 jaar en 12 jaar oud.
Bioscoop voor de kinderen in het speeltuintje op de speeldonk (in een grote partytent met beamer op een scherm)
Langs de "bioscoop" voorzien we dan een bescheiden vuurtje waarbij onder toezicht Marshmallows geroosterd kunnen worden.
Tijdens de film wordt er een drankje en een versnapering verzorgd. Denk aan een kussentje om op te zitten.

3. In de avond (vanaf 19.00uur)
In de avond hebben we dan zodra het lekker donker is, het bekende Trick or Treat.
Hierbij de vraag aan alle bewoners om je er vooraf voor op te geven, indien je hier aan mee wenst te doen. De kinderen gaan dan met een kaart van de wijk (met deelnemende adressen) de deuren af die mee doen in dit gebeuren.
Het is de bedoeling dat de kinderen aanbellen waarbij ze dan een snoepje, koekje (of wat gezonds) uit een mand mogen halen.
Het is natuurlijk nog leuker als we het een beetje aankleden. Dat kan zijn met wat decoratie aan de deur, tot een kort "pad" door bijvoorbeeld de garage of tuin dat wat spannender is. Neem wel in acht dat het voor kinderen tot en met 12 jaar is bedoeld.
Wij willen ook vragen aan de oudere jeugd, om niet in enge kleding te gaan rond rennen. Dit om te voorkomen dat de kleintjes er te bang van worden. De kaart wordt vooraf digitaal verstrekt zodat ieder kind weet waar op welke adressen hij/zij terecht kan.

4. In de avond (vanaf 20.30uur)
Bioscoop voor de " oudere" kinderen in het speeltuintje op de speeldonk (in een grote partytent met beamer op een scherm)
Deze film is geschikt voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar oud.
Langs de "bioscoop" voorzien we dan een bescheiden vuurtje waarbij onder toezicht Marshmallows geroosterd kunnen worden.
We hopen met deze activiteit en ook het Mario Kart toernooi de wat "oudere" jeugd ook te voorzien.

Het inschrijf formulier hiervoor volgt binnenkort.

09-2020

Activiteiten 19 september 2020,

Zoals beloofd hebben we toch wat leuke/nuttige activiteiten kunnen organiseren voor komende 19 september.
We gaan 3 activiteiten organiseren:
1. Een groot overdekt springkussen met glijbaan en luchtkanonnen om ballen te kunnen schieten. Kortom, een hoop plezier voor de jeugd tot de 12 jaar. Voor de volwassenen staat er koffie en thee klaar samen met een paar hangtafels. Voor de kinderen hebben we een beker ranja.
2. Een wijk opschoondag, welke landelijk wordt georganiseerd. Ook wij doen hier aan mee. Vanaf 11.00uur zijn er diverse hulpmiddelen beschikbaar en kunt u samen met ons de wijk door om het zwerfafval op te ruimen. Zo zorgen we samen voor een nog fijnere woon omgeving. Helpt jij ook? Aansluitend genieten de schoonmakers van een worstenbroodje bij een kopje koffie of thee. Mede mogelijk gemaakt door Plus Erwin Kenter.
3. Een uitdaging voor de snuggere buurtbewoners. We organiseren een Pupquiz welke vanuit huis mee gedaan kan worden. Je geeft je op met je mobiele nummer omdat we de vragen verspreiden voor iedere bewoner op het zelfde tijdstip middels een tijdelijke whatsapp groep. We willen wel vragen om niks online op te zoeken zodat we op een sportieve wijze een leuke avond hebben. De onderwerpen zijn: Best / Brabant / Nederland en Brabants Dialect. Doe je mee?
Voor de winnaar ligt er een cadeaubon klaar van €25,- vrij te besteden en mede mogelijk gemaakt door Plus Erwin Kenter.

Aanmelden voor de opschoondag en de pupquiz doe je middels de volgende link: (verlopen)

09-2020

Buurt BBQ 19 september 2020,

Tot onze teleurstelling moeten we dit evenement helaas laten gaan. We proberen nu zo spoedig mogelijk wat anders te regelen zodat er toch iets plaats vind voor zowel de kinderen als voor de volwassenen. We houden jullie hiervan op de hoogte.
Indien mogelijk zal er dan in het voorjaar een BBQ georganiseerd kunnen worden indien het COVID19 dit toestaat.

03-2020

Sinds we nog pas recent begonnen zijn als buurt vereniging, willen we graag van jullie weten wat leuke en interessante activiteiten zouden kunnen zijn voor de bewoners van de Steegsche Velden in Best.
We zullen hier een lijst opsommen zodat alle ideeën in beeld komen. Indien er voldoende interesse is voor een bepaalde activiteit zullen we deze implementeren in de planning van dit of komend jaar.
Laat je iets weten middels buurtverenigingsvb@gmail.com of middels de facebook groep Bewoners overleg Steegsche Velden Best.
Tot zover bedacht / gerealiseerd:

  • Paas evenement

  • Buurt BBQ

  • Bioscoop avondje (met beamer op doek voor de kids) tijdens Halloween

  • Halloween event voor de kids (Trick or treat langs de deuren bij hen die hieraan mee doen)